Toyota Material Handling Nederland behoudt EcoVadis Gold medal in 2023

Ieder jaar wordt Toyota Material Handling Nederland beoordeeld door EcoVadis. Daarbij ligt de nadruk op de onderwerpen milieu, arbeid & mensenrechten, duurzame inkoop en ethiek. Onze duurzaamheidsaanpak is al voor het tweede achtereenvolgende jaar bekroond met een Gouden medaille. Met dit resultaat behoren we tot de top 5% van de 100.000 door EcoVadis beoordeelde bedrijven.

“Buiten het feit dat wij ons zelf verbinden aan de “Race to Zero” is duurzaamheid ook voor onze klanten meer en meer een must en met dit resultaat laten wij zien dat we ook op dit gebied hen kunnen ondersteunen in hun toekomstige ontwikkelingen”, aldus Wim Vos algemeen directeur van Toyota Material Handling Nederland.

Kaizen – Continue verbetering

Een van onze kernwaarden is Kaizen. Dit staat voor continue verbetering. Geen enkel proces kan ooit perfect zijn en daarom is er altijd ruimte voor verbetering. Dit blijkt ook weer uit de score die vanuit EcoVadis is toegekend. Waar vorig jaar onze algehele score nog 68/100 was, is de score dit jaar verbeterd naar 70/100.

EcoVadis Gold score

EcoVadis beoordeelt vier thema's. De weging van elk thema varieert, waarbij arbeid & mensenrechten het thema is dat het zwaarst weegt. Toyota Material Handling Nederland heeft voor elk thema de volgende score behaald:

0
Totale score
0
Milieu
0
Arbeid & mensenrechten
0
Ethiek
0
Duurzame inkoop

Meer weten over onze behaalde score? Bekijk hier de scorecard

Meer informatie over hoe wij omgaan met duurzaamheid? Bekijk hier onze duurzaamheidspagina. 

Over Toyota Material Handling Nederland

Toyota Material Handling Nederland is een van de lokale verkoopvestigingen van Toyota Material Handling Europe. We bieden een volledig assortiment vorkheftrucks, magazijntrucks, diensten, oplossingen met toegevoegde waarde en innovaties. Meer dan 95% van onze trucks wordt geprobeerd in onze fabrieken in Zweden, Frankrijk en Italië. Allemaal volgens de kwaliteitsnormen van het Toyota Productie Systeem (TPS).

Over EcoVadis

EcoVadis is 's werelds meest vertrouwde leverancier van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, intelligentie en tools voor het verbeteren van samenwerkingsprestaties voor wereldwijde toeleveringsketens. De gebruiksvriendelijke en bruikbare duurzaamheidsscorekaarten van EcoVadis geven een gedetailleerd inzicht in milieu-, sociale en ethische risico's in 200 aankoopcategorieën en 175 landen.

Marktleiders zoals Johnson & Johnson, Verizon, L’Oréal, Subway, Nestlé, Salesforce, Michelin en BASF behoren tot de ruim 100.000 bedrijven in het EcoVadis-netwerk, die allemaal via één methode hun duurzaamheidsprestaties beoordelen en verbeteren en die samenwerken om hun merken te beschermen, de transparantie en innovatie te bevorderen en de groei te versnellen. Meer informatie over ecovadis.com.

Wis alles