Vion Boxtel elektrische terminal trekkers

Vion Boxtel neemt drie elektrische terminal trekkers in gebruik

Vion zet in op de verduurzaming van haar logistieke processen. Een volgende stap is de inzet van drie volledig elektrische terminal trekkers. Deze voertuigen, geleverd door Vitesse Vorkheftrucks een dochteronderneming van Toyota Material Handling, zorgen ervoor dat het rangeren van de koeltrailers op het terrein van de productielocatie in Boxtel voortaan 100% emissievrij gebeurt. De drie exemplaren van deze innovatieve terminal trekkers, waarvan er slechts enkele in Nederland rijden, zijn recent in gebruik genomen.

Nieuwe inrichting locatie
De drie elektrische terminal trekkers verplaatsen de koeltrailers op het terrein van Vion Boxtel en vervangen 12 diesel-terminal trekkers. Gelijktijdig met de uitbreiding van de productielocatie in Boxtel is het gehele buitenterrein opnieuw ingericht.

Erik Helmink, vestigingsmanager Vion Boxtel: ‘‘Hierbij hebben we gekeken naar een efficiëntere en duurzame manier om het buitenterrein in te richten. Van daaruit zijn we in gesprek gegaan met onze leverancier Toyota Material Handling Nederland en kon hun dochteronderneming Vitesse Vorkheftrucks deze drie elektrische, uniek in Nederland, terminal trekkers leveren. De terminal trekkers zijn speciaal voor deze toepassing gebouwd door Terberg in Benschop. Vanwege corona liep de levertijd helaas iets op maar intussen zijn ze alle drie in gebruik genomen.’’

Verduurzaming logistiek proces
De elektrische terminal trekkers zorgen voor een verduurzaming van het logistieke proces van Vion. Door de overstap op elektrisch is er geen CO2-uitstoot en wordt het geluid sterk gereduceerd doordat de nieuwe terminal trekkers geluidsarm zijn. Dit heeft ook positieve effecten op de omgeving.

Daarnaast is nu een efficiëntere planning mogelijk. Voorheen bleven de diesel-terminal trekkers op het terrein aan de trailer gekoppeld, maar dat is niet meer nodig. De trailers kunnen nu veilig worden afgekoppeld op zogenoemde trailer trestles. Deze zorgen ervoor dat er tijdens het laden veilig een trailer ingereden kan worden met een, tevens elektrische, heftruck terwijl de trailer is afgekoppeld. Door de efficiëntere planning hoeven de chauffeurs gedurende hun werkdag niet steeds in en uit een terminal trekker te stappen wat ergonomisch gezien een verbetering is. Minder terminal trekkers op het terrein draagt tevens bij aan de veiligheid.

Terminal trekkers

Samen met dochteronderneming Vitesse Vorkheftrucks biedt Toyota Material Handling Nederland de mogelijkheid om terminal trekkers te huren.

Bekijk het aanbod >

Over Vitesse Vorkheftrucks

Samen met dochteronderneming Vitesse Vorkheftrucks biedt Toyota Material Handling Nederland de mogelijkheid om zware heftrucks, ruwterrein heftrucks en terminal trekkers te huren. Vitesse is sinds 1961 een ervaren en stabiele partner binnen de dynamische verhuurbranche.

Bekijk aanbod >

Over Vion

Vion is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopondersteunende kantoren in 13 Europese landen, in China/Hong Kong en Singapore. In 2020 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van € 4,9 miljard.

Bezoek website Vion >

Op de foto: Vestigingsmanagers Vion Boxtel Tom Kolkman (links) en Erik Helmink (rechts).

Wis alles