Toyota Lean Academy

Betrokken medewerkers die streven naar continue kwaliteitsverbetering in de dagelijkse processen. Geen projectmatige structuren maar stap voor stap iedere dag verbeteren. Dat is het geheim achter het Toyota Productie System (TPS), dat Toyota wereldwijd succes heeft gebracht. De ware oorsprong van LEAN gaat terug naar Taiichi Ohno (zie onderstaande foto) die met TPS in de jaren vijftig het fundament heeft gelegd voor het LEAN-denken en dat door Toyota in de loop der jaren verder is geperfectioneerd. Hier zijn wij uiteraard heel trots op!

In de laatste decennia hebben wereldwijd vele organisatie in diverse sectoren getracht LEAN in hun bedrijfsvoering toe te passen en te implementeren, met wisselend succes. Waarom slaagt de ene LEAN-transformatie wel en de andere niet? Hoe moet ik dit aanpakken? Waar moet ik beginnen? Wie kan me helpen bij de implementatie? Op al deze vragen heeft het Toyota LEAN Academy de antwoorden. 

Ons LEAN Academy team heeft ruime ervaring in de LEAN-methodes en in LEAN-leiderschap. De kennis en expertise is opgebouwd in de eigen Toyota fabrieken en werkmaatschappijen. Daarnaast is ook veel ervaring ervaringen opgedaan in klantprojecten. Hierdoor zijn wij in staat u volledige ondersteuning en begeleiding te bieden in uw LEAN-traject. Ongeacht of u nu net gestart bent of al vele jaren onderweg, wij nodigen u uit om LEAN te leren bij de bron!

Lees meer

Wie zijn wij

Advies en ondersteuning van Toyota Material Handling

Toyota wordt wereldwijd erkend als de bron voor LEAN dat is gebouwd op het Toyota Productie System. De basis van ons LEAN-denken is in onze organisatie verankerd in de Toyota Way, onze kernwaarden die door alle medewerkers worden gehanteerd, op elk niveau in al hun dagelijkse werkzaamheden en in relaties met anderen.

Wij leggen bij Toyota veel nadruk op de fundamentele elementen. Visueel management, 5S en dagelijks management zijn instrumenten die de organisatiecultuur vormen en de organisatie voorbereiden op de transformatie naar LEAN. We maken een uitgebreide koppeling naar het leiderschapsgedrag van het bedrijf, omdat we weten dat draagvlak en betrokkenheid vanuit de top cruciaal zijn voor een succesvolle LEAN-transformatie en een blijvende verandering.

Meer informatie over hoe wij u kunnen helpen

Hoe pakken wij een LEAN traject met u aan?

Toyota LEAN assessment

Een eerste stap die inzicht geeft in de huidige situatie in uw organisatie en wat nodig is om met LEAN te beginnen.

Lees meer over LEAN assessment

Toyota LEAN advies

Onze Toyota LEAN Academy managers hebben ruime praktische ervaring met LEAN-leiderschap binnen Toyota en -implementatietrajecten. Op basis van het eerdere assessment krijgt u van hun praktisch advies hoe uw LEAN doelstellingen te bereiken.  

Lees meer over LEAN advies

Toyota LEAN verbeterproject (JISHUKEN)

JISUKEN is een effectieve team methode voor het oplossen van concreet gedefinieerde verbetervraagstukken. We gebruiken deze methode als verbetermodel om sneller resultaten te boeken in uw LEAN proces.

Lees meer over LEAN verbeterproject JISHUKEN

Toyota LEAN training

Onze specialisten werken nauw met u samen om de eigen kennis en ervaring van LEAN in uw bedrijf op te bouwen.

Lees meer over LEAN training

Toyota LEAN transformatie

Onze specialisten ontwikkelen samen met uw mensen een LEAN-stappenplan op maat die aansluit op uw organisatie zodat u de blijvende verandering ook in de toekomst wordt geborgd.

Lees meer over LEAN transformatie

Investeringsplanning

De LEAN Academy biedt met deze dienstverlening deskundig advies en assessment om zeker te stellen dat de LEAN-principes zijn ingebed en worden gehandhaafd, als onderdeel van het investerings- en implementatieprogramma.

Lees meer over investeringsplanning 

 

 

Maak kennis met het team

Toyota Lean Academy advisors

Onze Toyota LEAN Academy managers zijn zeer ervaren professionals met diepgaand inzicht in de LEAN-principes. Zij leveren hierdoor tastbare meerwaarde in de klantenprocessen.

Wij helpen u graag verder

LEAN is onderdeel van ons DNA

Het Toyota LEAN Academy bestaat uit een Europees netwerk van experts, die allen meerdere jaren nauw betrokken zijn geweest bij LEAN processen binnen Toyota. 

Afhankelijk van uw behoefte en wensen levert het team tastbare ondersteuning variërend van LEAN assessment en training tot volledige LEAN-transformatieprogramma's.

• We helpen en begeleiden u bij uw LEAN-traject. Het maakt niet uit of nu net bent gestart of al jaren onderweg bent.

• We delen graag onze kennis met onze klanten door evenementen in heel Europa te bezoeken en ook zelf te organiseren. Bekijk het overzicht van de geplande evenementen via onderstaande event kalender. 

Bekijk onze kenniskalender voor LEAN-seminars en -workshops.

Onze events

Veelgestelde vragen over LEAN

Neem contact op met ons LEAN team

Wis alles