Hoe we invulling geven aan het LEAN programma

Misschien bent u al begonnen met LEAN werken, misschien heeft u er interesse in. We hebben zes verschillende opties om u te ondersteunen of mee aan de slag te gaan.

Lean assessment

 

Het ideale uitgangspunt voor het LEAN programma bestaat uit een analyse en evaluatie van uw huidige situatie door iemand die het volledige LEAN traject zelf heeft ervaren. Iemand die weet welke stappen nodig zijn en die ook kan adviseren in welke volgorde.

De Toyota LEAN Academy adviseert daarom altijd te beginnen met een assessment. Deze wordt door ons uitgevoerd in samenwerking met u, zodat we uw huidige prestaties kunnen vergelijken met de Toyota-benchmark. Tijdens het assessment definiëren we de noodzakelijke vervolgstappen om uw einddoel - uw eigen TPS ‘ware Noorden’ - te bereiken.

Terug naar Toyota Lean Academy >>

Neem contact met ons op

LEAN advies

Ons LEAN advies is afgestemd op bedrijven die al een LEAN benadering hanteren in hun processen ondersteund door specifieke expertise. Al onze Toyota LEAN Academy managers hebben praktische leiderschapservaring binnen Toyota opgedaan en zijn persoonlijk betrokken geweest bij het transformatietraject tijdens de integratie van onze Europese fabrieken.

Vanuit het LEAN advies wordt een van onze LEAN specialisten ingezet om aan de slag te gaan binnen de beschreven processen van de klant, om een extern perspectief en een strategische routekaart voor doorgaande verbetering te bieden. Waar nodig zijn ook de aanbevolen trainingen voor medewerkers voorzien een ‘hulplijn’ voor het oplossen van problemen.

Terug naar Toyota Lean Academy >>

Neem contact met ons op

Jishuken project

We hanteren de authentieke Jishuken methode van Toyota als projectmodel om uw bedrijfsprestaties te versnellen. Het begrip ‘Jishuken’ laat zich, net als veel Japanse woorden, niet gemakkelijk vertalen, maar betekent kortweg ‘intrinsieke motivatie om de eigen vaardigheden te verbeteren’. Het is de fundamentele basis voor continue verbetering en persoonlijke ontwikkeling voor de medewerker.

Tijdens een Jishuken traject richten we ons op het gebied dat door de klant vanuit de bedrijfsdoelstellingen als een hoge prioriteit is bepaald om te verbeteren. Het Jishuken team, dat uit zowel TLA-leden als medewerkers van de klant bestaat, maakt een grondige analyse van de huidige situatie aan de hand van Toyota TPS-methoden en -hulpmiddelen om de ‘gap’ en het verbeterpotentieel vast te stellen.

Met deze benadering worden twee doelen bereikt: het verbeteren van de bedrijfsperformance en de ontwikkeling van mensen. Uiteindelijk zijn de mensen de belangrijkste schakel en het fundament naar een blijvende, duurzame verbetering.

 

Lees meer over Toyota Productie Systeem >>

Terug naar Toyota Lean Academy >>

Neem contact met ons op

Lean training

We bieden trainingen aan voor een aantal van de unieke methoden, hulpmiddelen en culturele benaderingen die met succes bij Toyota zijn toegepast. Deze aanpak is geschikt voor klanten die hun interne competenties willen ontwikkelen om de LEAN werkwijzen te kunnen implementeren. Het trainingsprogramma is opgezet op basis ervaringen vanuit een oorspronkelijk LEAN assessmentproces en  een reeks modules afgeleid van het Toyota Productie Systeem.

Indien gewenst creëren volledige maatwerkprogramma’s aan de hand van de individuele klantbehoeften en bieden deze aan in onze eigen vestigingen of op klantlocatie – afhankelijk van wat het beste aansluit bij het doel.

Bent u geïnteresseerd in trainingsprogramma's in onze fabrieken in Japan? Registreer u dan via dit formulier. We informeren u dan als er weer een programma beschikbaar is.

Bekijk onze kenniskalender voor LEAN-seminars en -workshops.

Terug naar Toyota Lean Academy >>

Bekijk onze evenementen

Lean transformatie

Onze transformatieprogramma's zijn ontworpen voor organisaties die behoefte hebben aan de ontwikkeling en uitvoering van een LEAN road map met aanbevelingen voor een verbeterd werkproces en managementstructuur. Dit wordt gecombineerd met training van medewerkers en ondersteuning tijdens het implementatieproces.

Er zijn veel zogenaamde LEAN projecten die starten met een uiterst optimistische business case die echter eindigen met onbevredigende resultaten en twijfels. Niet de financiële kosten van een mislukt LEAN project doen het meest pijn, maar het verlies van geloofwaardigheid van en vertrouwen in de organisatie.

Bij Toyota zijn we ervan overtuigd dat er maar één manier is om een cultuur echt te veranderen en TPS/LEAN te implementeren: de directie moet consistent dagelijks de leiding nemen in de organisatie: op de werkvloer. De TLA LEAN transformatieprogramma’s leggen hier veel nadruk op door de totale organisatie, van top tot vloer te betrekken bij de transformatie, om de valkuilen voor mislukking te vermijden.

Wij hanteren de technieken en methoden, gefocust op Jishuken, waardoor Toyota wereldwijd wordt gezien als de bron voor LEAN. Wij delen graag onze kennis om u te helpen bij uw LEAN-reis.

Terug naar Toyota Lean Academy >>

Neem contact met ons op

Investeringsplanning

Bedrijven investeren met enige regelmaat in de verbetering van hun operationele efficiëntie om het concurrentiekracht te behouden en de winstgevendheid te maximaliseren. Dat geldt zeker vandaag de dag door alle verandering door onder meer technologische ontwikkelingen.

Toyota ziet de kansen in al deze veranderingen en  implementeert steeds meer geautomatiseerde processen in veel verschillende bedrijfsonderdelen en benut de voordelen van connectiviteit. Het is cruciaal dat de processen eerst uitvoerig onder de loep worden genomen en volledig worden geoptimaliseerd alvorens te investeren.

Veel van onze klanten hebben dezelfde uitdagingen en vraagstukken als ze nadenken over de toekomst.

De Toyota LEAN Academy biedt deskundig advies en assessment om zeker te stellen dat de LEAN-principes zijn ingebed en worden gehandhaafd, als onderdeel van het investerings- en implementatieprogramma. Op deze manier worden maximale kwaliteit en toegevoegde waarde als eindresultaat gewaarborgd.


Terug naar Toyota Lean Academy >>

Neem contact met ons op

FAQ

Wis alles