Wie we zijn en wat we doen

Toyota Material Handling Nederland (hoofdkantoor Ede) is onderdeel van onze Europese moederorganisatie Toyota Material Handling Europe (hoofdkantoor Mjölby, Zweden), die op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van Toyota Industries Corporation (TICO). TICO is de nummer één wereldmarktleider op het gebied van interne logistiek en is actief in regio’s over de hele wereld met de verkoop van onze merken Toyota, BT, Raymond en Cesab. De overnames van Vanderlande en Bastian Solutions versterken TICO’s missie om de nummer één voorkeurspartner te worden in de material handling business als leverancier van totaaloplossingen voor projecten van groot tot klein.

95% van de trucks die wij verkopen in Europa worden ook geproduceerd in Europa. We hebben fabrieken in Zweden (Mjölby), Frankrijk (Ancenis) en in Italië (Bologna). We produceren ons brede assortiment warehouse equipment- en vorkheftrucks door middel van het Toyota Productie Systeem (TPS) om zo superieure kwaliteit te garanderen.
Klik hier voor meer informatie over TPS > 

Stilstaan is geen optie: zo zijn we volop bezig in ons Logistics Solutions Center om nieuwe technologieën en oplossingen voor de logistiek te ontwikkelen.
Klik hier voor meer informatie over Logistics Solutions Center >

Binnen de werkmaatschappij Toyota Material Handling Nederland werken ruim 425 enthousiaste collega’s. Meer dan de helft van ons personeelsbestand werkt veelal in de buitendienst binnen een eigen sales- of service rayon, verspreid door heel Nederland. De overige medewerkers hebben als standplaats ons prachtige hoofdkantoor in Ede, Gelderland.

Bekijk hier onze bedrijfsfilm over onze rol in de wereld van material handling

Onze kernwaarden

Toyota Material Handling is een organisatie die gedreven wordt door de kernwaarden zoals vastgelegd in de “Toyota Way”.  Wij kennen vijf kernwaarden die de overtuigingen vertegenwoordigen die door iedereen binnen de Toyota Groep worden gedeeld. Van alle medewerkers op elk niveau binnen Toyota wordt verwacht dat zij deze kernwaarden in hun dagelijkse werk en in hun relaties met andere mensen in acht nemen en actief uitdragen.

Als waardegedreven organisatie vinden wij het erg belangrijk dat je ook qua normen en waarden past binnen onze bedrijfscultuur. Want alleen dan wordt onze samenwerking ook op de lange termijn een succes. 

Bekijk hier onze kernwaarden

Wat wij bieden

Jouw ambities

Bij Toyota Material Handling willen wij elke dag beter worden. Dat kan alleen als al onze mensen dezelfde ambitie hebben. Jouw ontwikkeling nemen we daarom erg serieus. Jouw mogelijkheden, prestaties en ambities komen minstens twee keer per jaar aan bod in een gesprek met je leidinggevende. Je krijgt bij ons prima opleidingsmogelijkheden (zowel intern binnen onze eigen TMH-Academy als bij externe opleiders) en er is ruimte om je te ontwikkelen en door te groeien.

Daarnaast staan wij erg open voor een proactieve houding en eigen initiatief: als jij mogelijkheden ziet om zaken binnen onze organisatie te verbeteren, dan horen wij dat graag. We bieden je de vrijheid om je goede ideeën zelf uit te voeren. Ook stellen wij het op prijs als je denkt buiten de kaders van je eigen functieprofiel of vakgebied en stimuleren we ondernemerschap. “Kaizen”, oftewel continue verbetering noemen we dat in het Japans. 

Een sociaal bedrijf

Behalve een hele leuke werkgever willen we bij Toyota Material Handling ook een sociale werkgever zijn. Dat uit zich in bijvoorbeeld aandacht voor een goede werk-privé balans, aandacht voor ergonomisch en veilig werken en ruimte voor zorg- of studieverlof. Ondanks dat we deel uitmaken van een wereldwijd concern, ben je bij ons zeker geen nummer en zijn we er trots op dat we een sociale en informele bedrijfscultuur kennen.

Onze personeelsvereniging Heffun organiseert regelmatig leuke uitjes en bijeenkomsten. Zo zijn we met elkaar naar de Efteling geweest, houden we in de zomer borrels en bbq’s op ons mooie dakterras, maken we regelmatig samen tochten op de fiets of motor en doen we mee aan een scala van andere sportieve activiteiten. Ook vieren we ieder jaar Sinterklaas met onze collega’s met kinderen en onze Kerstbijeenkomst is altijd een spetterend feest om naar uit te kijken.

We stimuleren betrokkenheid van onze medewerkers in de samenleving door middel van het TMHNL Fonds waarmee we o.a. goede doelen steunen. 

Je arbeidsvoorwaarden

De basis van je arbeidsvoorwaarden wordt verder gevormd door de cao Metalektro en biedt jou:

 • Een uitstekend salaris
 • Groei in salaris o.b.v. zowel beoordelingen en cao-periodieken als functiedoorgroei
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op basis van een fulltime dienstverband
 • Vergoeding woon-werkverkeer
 • Ruime onkostenvergoedingen in diverse functies
 • Mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering
 • Een extra tegemoetkoming op de collectieve aanvullende zorgverzekering
 • Een gedegen pensioenregeling (bij PME)
 • 8% vakantietoeslag 
 • Wagenpark voor buitendienstfuncties 
 • Mogelijkheden tot thuis werken (ook na de corona periode)
Wis alles