Gids voor elektrische pallettrucks

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste truck te kiezen. Daarom helpen we u een handje met een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten. 

1. Waarvoor gaat u de truck gebruiken?

 • Gebruik in vrachtwagens of in krappe ruimtes
  Bekijk onze BT Levio 1,3 ton en BT Staxio 1 ton, klein en licht en daardoor zeer geschikt voor gebruik op nauwe plaatsen en in vrachtwagens. 
 • Kort horizontaal transport
  Onze BT Levio W-reeks met lastcapaciteiten van 1,3 tot 2,5 ton leveren perfect werk. 
 • Horizontaal transport over langere afstand
  Voor meer intensieve toepassingen of grote magazijnen waar lange afstanden moeten worden overbrugd kunt u de BT Levio P-serie overwegen. Deze truck heeft een opklapbaar platform, zodat u deze zowel als meerij- en als meelooptruck kunt gebruiken. 

Houd ook rekening met uw toekomstige behoeften om er zeker van te zijn dat u een truck koopt die jarenlang doet waarvoor u hem nodig hebt. 

2. Welk model moet u kiezen?
 • Lastcapaciteit
  Denk aan het maximumgewicht dat u moet kunnen heffen. Kies een lastcapaciteit die voldoet aan uw huidige en eventuele toekomstige behoeften. 
 • Frequentie
  Bij het kiezen van de juiste lastcapaciteit speelt ook de gebruiksintensiteit een rol. Bent u op zoek naar een truck voor frequent gebruik in een zeer intensieve omgeving, dan hebt u ook een hogere lastcapaciteit nodig, zodat de truck robuuster en krachtiger is. Vergeet niet de batterijopties van de modellen te bekijken. 

3. Kies de juiste opties voor uw truck!

Nadat u de truck en het model hebt gekozen, kunt u kiezen uit verschillende opties en specificaties om de truck naar wens aan te passen. 

Opties

 • Wielen 
  Afhankelijk van de toepassing en de omgeving hebt u verschillende wielen nodig voor optimale prestaties. Lees er meer over in onze wielgids
 • Batterij
  Op sommige van onze modellen kunt u kiezen uit verschillende batterijopties. 
 • Stuurarm
  In de BT Levio-reeks kunt u kiezen voor een stuurarm met een turtle-knop om de snelheid tijdelijk te verlagen.

Extra's

 • Koelhuis en Coldstore-toepassingen
  Kies coldstore-olie voor gebruik in koelhuizen.
 • Lastondersteuning
  Voor extra veiligheid bij het behandelen van hoge of onstabiele lasten.
 • Ingebouwde lader (verkrijgbaar op BT Levio 1,3 ton en BT Staxio 1 ton) 
  Laad uw truck gemakkelijk op via het stopcontact. 
 • Opladen in vrachtwagens (verkrijgbaar op BT Levio 1,3 ton)
  Dit maakt het gebruik van de truck eenvoudiger bij gebruik in een vrachtwagen.

Voor lage intensiteit

De BT Levio 1,3 ton en BT Staxio 1 ton zijn twee kleine en lichte modellen die ideaal zijn voor gebruik in krappe ruimtes, bijvoorbeeld in winkels of in vrachtwagens. Bekijk hier onze BT Levio en BT Staxio modellen. 

Voor horizontaal transport

Met lastcapaciteiten van 1.3 tot 2,5 ton is de BT Levio W-reeks van elektrische meelooppallettrucks ideaal voor laag- tot middelintensief transport.

Nu kopen

Voor langer rijden of hoge intensiteit

De BT Levio P-reeks heeft een bestuurdersplatform en zijbescherming. Deze compacte truckmodellen zijn geschikt voor toepassingen die een hoog prestatievermogen vereisen en waarbij de truck veel afstand moet afleggen.

Nu kopen

Voor stapeltoepassingen

De elektrische stapelaars van de BT Staxio-reeks zijn geschikt voor stapelen, dubbele palletbehandeling, orderverzamelen en horizontaal transport en daardoor inzetbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Nu kopen

Vindt u niet waar u naar op zoek bent?

Als u hulp nodig hebt bij het zoeken van de juiste oplossing of u vindt op onze webshop niet waar u naar zoekt. Neem dan contact met ons op. 

NEEM CONTACT OP

Wilt u liever huren?

Op onze verhuurpagina vindt u een breed aanbod aan trucks voor verhuur, waaronder orderverzameltrucks, reachtrucks en heftrucks. 

ONTDEK ONZE HUUROPTIES

Zoekt u een handpompwagen?

Met meer dan 60 jaar ervaring beschikken wij over palletwagens voor iedere toepassing. Bovendien geven wij een garantie van 99 jaar op het frame. 

Nu kopen

Wis alles