Sluyter Logistics kiest voor truckvloot op lithium-ion batterijen

Voor Sluyter Logistics vormen de elektrische pallettrucks een belangrijke schakel in het distributienetwerk. Om de juiste service en kwaliteit te blijven garanderen is Sluyter Logistics recentelijk begonnen met het vervangen van de pallettrucks met loodzuur batterijen voor de variant met duurzame lithium-ion batterijen en smart technologie.

Samenwerken

Sluyter Logistics biedt een 24/7 dienstverlening en zoekt daarom altijd naar de beste en meest betrouwbare oplossingen. Sjouke Vogelzang, vestigingsdirecteur bij Sluyter Logistics in Assen: “De samenwerking met Toyota Material Handling onderscheidt zich op dit gebied op positieve wijze door het meedenken en handelen. Bij Toyota weten ze dat we altijd interesse hebben in nieuwe duurzame ontwikkelingen. Nu Toyota in eigen huis ontwikkelde lithium-ion batterijen kan leveren was voor ons de overstap een eenvoudige keuze.”   

De voordelen van li-ion batterijen

De nieuwe li-ion pallettrucks kennen een langere inzet over de gehele dag omdat de batterij eenvoudig tussentijds geladen kan worden. Tegelijkertijd is er gekozen voor een zwaardere uitgevoerde machine (type LWE 140) zodat de pallettruck beter toegepast is op de veranderende omstandigheden zoals zwaardere en afwijkende lasten. Daar komt bij dat de chauffeur niet meer verantwoordelijk is voor het onderhouden van de batterijen en daardoor de mogelijkheid heeft zich volledig op de kerntaken te richten.”   

Inzicht verkrijgen

De nieuwe trucks zijn voorzien van smart technologie. In combinatie met het Toyota I_Site vlootmanagementsysteem is het mogelijk om op een eenvoudige manier meer inzicht te verkrijgen in o.a. de truckinzet en service intervallen. Jeroen Faber, operationeel manager bij Sluyter Logistics: “Die inzichten geven ons de zekerheid dat we de juiste keuzes maken. En wanneer nodig adviseert en ondersteunt Toyota ons hierbij. Dat maakt het een toekomstbestendige samenwerking.”    

Over Sluyter Logistics

Sluyter Logistics is een full service logistieke dienstverlener en actief op het gebied van zee- & luchtvrachtgroupage, distributievervoer, warehousing, dedicated vervoer en container transport. Het fundament voor de Sluyter Logistics group werd in 1926 gelegd en is sindsdien continu uitgebreid met de kennis en ervaring van vele jaren ondernemen. De Sluyter Logistics group heeft zes vestigingen in Nederland en met ruim 300 eenheden op de weg biedt het een dekkend distributienetwerk door de Benelux.

Wis alles