Geautomatiseerd horizontaal pallettransport

Toyota biedt een geautomatiseerde horizontale EURO palletdrager, perfect voor repetitieve point-to-point of replenishment toepassingen. De Autopilot CDI120 is compact en manoeuvreerbaar en wordt geleverd met speciale stations.

Autopilot CDI120 - horizontaal pallettransport

  • tot 1,2t laadvermogen
  • gemakkelijk manoeuvreerbaar
  • ideaal voor lage ruimtes

Pick-up/drop-off station

  • Drive-through mogelijkheid
  • Past op de vloer onder stellingen

De Autopilot CDI120 in actie

Dankzij zijn flexibiliteit is de AGV CDI120 makkelijk inzetbaar in verschillende toepassingen binnen een magazijn of logistiek centrum.

De CDI120 is zeer geschikt voor geautomatiseerd transport in uw productielocatie of logistiek centrum. Eenvoudig te integreren in een bestaande operatie of met onze Autopilot vloot om in een volledig geautomatiseerd systeem te werken. De Autopilot CDI kan pallets oppakken en transporteren van punt A naar B, waarna een automatische stapelaar ze bijvoorbeeld in de stellingen opslaat.

Dankzij het station kan de AGV point-to-point transport of bevoorradingen efficiënt ondersteunen, waardoor de logistieke stroom wordt geoptimaliseerd.

 

Meer informatie over geautomatiseerde magazijntrucks >>

Veilige werking

De Autopilot CDI120 is veilig te gebruiken in een proces waar ook bestuurders met manuele voertuigen werken en voert alle taken veilig uit. De ingebouwde veiligheidsscanner detecteert obstakels en onderneemt actie om botsingen te voorkomen. Het geautomatiseerde voertuig scant voortdurend zijn omgeving en de veiligheidsvelden draaien in de rijrichting om maximale veiligheid te garanderen.

Een blauw waarschuwingslicht waarschuwt heftruckchauffeurs en andere medewerkers. 

Veiligheidsscanner voor veilig transport bij nominale snelheid.

Veiligheidsscanner voor veilig draaien bij optimale snelheid.

Behendige bewegingen

De CDI120 is in staat om zich op een zeer wendbare manier te bewegen. Dankzij het pick-up en drop-offstation hoeft de AGV niet te herpositioneren of te manoeuvreren om bij de lading te kunnen, hij kan er gewoon doorheen rijden. De CDI120 kan de pallet gemakkelijk oppakken en in één rechte lijn zijn weg vervolgen. Een ander groot voordeel is dat het station op de vloer onder uw stellingen kan worden geplaatst, waardoor het vloeroppervlak optimaal wordt benut.

Bovendien is de Autopilot CDI120 compact en heeft hij de mogelijkheid om op punt te draaien. In combinatie met de lage hoogte kan dit geleide voertuig werken in krappe ruimtes waar het voor andere AGV's of handbediende trucks niet voor de hand ligt om te werken.

Slim opladen

De CDI120 is uitgerust met lithium-ion batterijen die tot 30% energie-efficiënter zijn en tegelijk de CO2-uitstoot verminderen. Dankzij de mogelijkheid tot automatisch opladen, inclusief geplande en gelegenheidsoplaadopties, kan de AGV snel opladen tussen taken door zonder dat er personeel of oplaadruimtes nodig zijn, waardoor hij volledig geautomatiseerd is.

Flexibiliteit met natuurlijke navigatie

De CDI120 heeft zijn navigatiescanner dicht bij de vloer en biedt zo een compact ontwerp. Hij maakt enkel gebruik van natuurlijke navigatie om zijn weg te vinden in uw magazijn. Deze navigatiemethode maakt gebruik van herkenbare referentiepunten of herkenningspunten in het magazijn, zoals muren, rekken en vaste objecten, om de locatie van de AGV te berekenen.

De automatische palletdrager kan werken via standaard natuurlijke navigatie op basis van een kaart met statische kenmerken en kan optioneel gebruik maken van dynamische natuurlijke navigatie. In dit geval kan via software nieuwe kenmerken aan de omgeving worden toegevoegd. De AGV zal het nieuwe kenmerk al doende leren en onthouden.

Natuurlijke navigatie is een goedkoper alternatief voor magazijnen waar de omgeving vrij constant blijft. De AGV kan de bestaande omgeving gebruiken om te navigeren zonder dat er extra uitrusting zoals reflectoren nodig is, waardoor extra kosten en installatie van extra uitrusting vermeden worden.

Terugverdientijd

Met de implementatie van automatisering optimaliseert de goederenstroom en wordt tegelijkertijd schade, tijd en kosten tot een minimum beperkt. Medewerkers komen beschikbaar voor complexere taken in plaats van repetitieve processen. Geautomatiseerde palletverwerking vergt ook minder onderhoud en energie, en draagt bij tot de productiviteit en veiligheid, waardoor de investering in de Autopilot CDI120 zich normaalgesproken binnen 1 jaar terugverdient.

Lees meer over automatisering >>

 

 

Terug naar beginpagina >>

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Geautomatiseerde stapelaars bij Coop

Het gebruik van geautomatiseerde trucks in omgevingen met handmatige opslag kan een hele uitdaging zijn. 

Casestudy Coop

Tine’s zuivelproducten worden behandeld door een AGV

In Tine’s nieuwe magazijn worden zuivelproducten automatisch van een transportband gepakt en in een stelling geplaatst door een geautomatiseerde reachtruck van Toyota. 

Casestudy Tine

Wis alles