Coldstore en gekoelde omgevingen

Koel- en vrieshuizen zijn een van de zwaarste werkomgevingen. Niet alleen hebben de temperaturen onder nul invloed op de batterijcapaciteit, de elektronica, de smering en het vermogen van de bestuurder om de heftruck te bedienen, maar u moet ook nadenken over het gebruik van de ruimte.

De uitdagingen in koel- en vrieshuizen

De trends zijn duidelijk: de hedendaagse consument hecht waarde aan gemak, gezond voedsel en just-in-time levering. Meer verse en gekoelde producten worden in kleinere hoeveelheden besteld. De koelketen moet zo flexibel mogelijk worden. Het is van groot belang deze uitdagingen aan te gaan om de kosten onder controle te houden:

challenge

Tijd

Minimale stilstand en toegang tot de juiste technologie.

challenge

Ruimte

Maximale ruimte met behoud van flexibiliteit. 

challenge

Middelen

Werknemers en apparatuur warm genoeg houden om de efficiëntie hoog te houden. 

Uw partner voor coldstores binnen intern transport

Operaties in koel- en vrieshuizen vereisen efficiënte oplossingen om de verspilling van ruimte, middelen en tijd tot een minimum te beperken. Wij hebben een lange geschiedenis en ervaring op het gebied van activiteiten bij lage temperaturen en bieden standaard een volledig assortiment trucks en oplossingen voor gekoelde activiteiten en speciale coldstore oplossingen.

Speciale trucks voor maximale bedrijfstijd binnen koude omgevingen

Voor temperaturen tot maar liefst  -30°C
Onze complete range is ontworpen om zonder aanpassingen effectief te werken tot 0°C. Voor temperaturen tot -30 °C moeten de meeste trucks echter worden aangepast met specifieke voorzieningen zoals vrieshuisolie, antislip platforms, verwarmde batterijen. Onze reachtrucks kunnen worden uitgerust met een speciale vrieshuiscabine voor meer comfort en productiviteit voor de chauffeur.

Speciale specificaties en uitbreidingen voor koel- en vrieshuizen voor elk model
Toyota's handpallettrucks, orderverzameltrucks, reachtrucks, smallegangentrucks en heftrucks kunnen volledig worden ontworpen voor gebruik in coldstores. Sommige trucks vereisen weinig aanpassingen, bijvoorbeeld de BT Levio pallettrucks en de BT Staxio stapelaars hebben alleen hydraulische olie voor lage temperaturen nodig - in alle andere opzichten zijn ze vooraf ontworpen voor vrieshuizen met volledig afgedichte onderdelen. Alle vrieshuismachines worden duidelijk gekenmerkt door het sneeuwvloksymbool. Dit helpt de kosten te drukken door het risico te verminderen dat vrachtwagens verkeerd worden gebruikt. Servicecontracten zijn afgestemd op uw behoeften.

Ontdek ons assortiment

Meer oplossingen voor koude werkomgevingen

Alles wat u moet weten over logistiek in temperatuur gecontroleerde omgevingen

Wis alles