Temperatuur gecontroleerde omgevingen

Activiteiten in koel- en vrieshuizen vormen één van de zwaarste werkomgevingen. Niet alleen hebben de temperaturen onder nul invloed op de batterijcapaciteit, elektronica, smering van de truck en het vermogen van de bestuurder om de heftruck te bedienen, maar is ook het optimale ruimtegebruik van groot belang. Voor activiteiten in gekoelde (omgevingstemperatuur tot 0°C) of bevroren (onder 0°) omgevingen zijn lean en efficiënte oplossingen nodig met minimaal verlies van ruimte, bronnen en tijd, terwijl optimale betrouwbaarheid in deze veeleisende omgevingen essentieel is. We hebben een lange geschiedenis van, en veel ervaring met, het werken bij lage temperaturen en bieden standaard een volledig assortiment trucks en oplossingen gekoelde activiteiten en speciale vries- en koelhuisoplossingen.

Beschikbare lean oplossingen voor koelhuizen

Speciale coldstore trucks voor maximale bedrijfstijd

  • Voor temperaturen tot maar liefst  -30°C
  • Speciale specificaties en uitbreidingen voor koel- en vrieshuizen voor elk model
  • Servicecontract speciaal op maat

Het complete assortiment Toyota trucks is ontworpen om zonder speciale aanpassing efficiënt te kunnen werken bij temperaturen tot 0°C  Bij temperaturen van -30°C moeten de meeste trucks wel worden aangepast. Specifieke opties kunnen bestaan uit roestvrij staal, coldstore olie, antislip platform, verwarmde batterij, enz. Toyota biedt een serie magazijntrucks aan, waaronder handpallettrucks, orderverzamelaars, reachtrucks en smallegangentrucks (VNA), alsmede elektrische vorkheftrucks, die volledig kunnen worden toegerust voor gebruik in koelhuizen. Voor sommige trucks is weinig aanpassing nodig, bijvoorbeeld de Toyota BT Levio pallettrucks en BT Staxio stapelaars  hebben alleen hydraulische olie voor lage temperaturen nodig – in alle overige aspecten  zijn ze al gereed voor gebruik in koelhuizen en voorzien van goed afgedichte componenten. Al het coldstore-materiaal is duidelijk gemarkeerd met het sneeuwvlok-symbool. Dit helpt de kosten te reduceren, door het risico op verkeerd gebruik van trucks te verkleinen.

6 tips voor lean denken in koelhuizen

Alles wat u moet weten over logistiek in temperatuur gecontroleerde omgevingen

Ook interessant

autopilot Toyota

Automatisering

Onze geautomatiseerde trucks en lastdragers bieden geavanceerde, flexibele oplossingen voor efficiënte en kosteneffectieve material handling.

Lees meer >

Complete lithium-ion range

Toyota Material Handling presenteert de complete range met lithium-ion batterijen.

Lees meer >

BT Optio orderpickers

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Heftruck financieren

Uw heftruck financieren

Ons uitgebreide assortiment financiële oplossingen biedt u gemoedsrust, zodat u zich op uw kernactiviteiten kunt focussen.

Lees meer >

Wis alles