Hoe verbetert een smart truck het onderhoud voor een maximale gebruiksduur?

U hebt efficiënte logistiek nodig om te zorgen dat uw bedrijf in beweging blijft. Dat kan alleen als al uw heftrucks goed werken. Smart trucks kunnen u hierbij helpen door gegevens uit telematica te gebruiken om uw heftrucks operationeel te houden. Bovendien kunt u de stap zetten richting predictief onderhoud, waardoor het aantal defecten wordt verlaagd. Hieronder kunt u lezen hoe een smart truck u kan helpen uw onderhoudsprogramma te verbeteren, zodat u profiteert van maximale inzetmogelijkheden.

1. Snelle en efficiënte onderhoudsplanning

Connectiviteit is heel belangrijk voor efficiënt onderhoud en vormt een van de waarden van het Toyota Service Concept, onze servicemethode op basis van het Toyota Productie Systeem. Dankzij deze lean methode kunnen we u een betere onderhoudsplanning en meer toegevoegde waarde bieden met minder muda (verlies). Zo worden uw logistieke activiteiten nog efficiënter.

Als u smart trucks via de I_Site-toepassing koppelt, kunt u bovendien rechtstreeks onderhoudsbeurten aanvragen via de app. U kunt direct contact opnemen met het serviceteam en zelfs een foto en/of bericht toevoegen. Ook zijn er gegevens over de onderhoudskosten beschikbaar dankzij een koppeling met het Toyota onderhoudssysteem.

2. Realtime-inzichten voor monteurs

Een van de voordelen van het upgraden naar I_Site is de mogelijkheid om verbinding te maken met T-Stream, het nieuwe mobiele serviceplatform van Toyota voor monteurs. Dit hulpmiddel kan de gegevens van connected trucks integreren, waardoor het onderhoud efficiënter wordt.

Monteurs met toegang tot realtime inzichten kunnen ervoor zorgen dat de apparatuur goed en efficiënt werkt. Ook kunnen ze bedrijfsuren op afstand controleren. Zo kan een eind worden gemaakt aan onnodige servicebezoeken en wordt de planning beter, waardoor de onderhoudskosten afnemen. Met T-Stream kan tevens het onderhoud van connected trucks worden gestroomlijnd door middel van updates op afstand en onderhoud op basis van de activiteiten. Dat leidt tot minder stilstand van uw trucks en tot lagere totale kosten.

3. Maximale gebruiksduur

Als u kiest voor een smart truck, kunt u vandaag nog beginnen met meten. Zo profiteert u van beter onderhoud en in de toekomst van beter predictief onderhoud. Bovendien neemt de stilstand af, waardoor het geheel productiever en efficiënter wordt en er tijd en geld wordt bespaard.

We blijven continu verbeteren en luisteren naar de behoefte van onze klanten. Hierdoor kunnen we klanten op de beste manier blijven ondersteunen bij het verbeteren van processen.

Bekijk meer over smart trucks
Specialist bekijkt I_Site

I_Site Vlootmanagement

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >

Smart connected trucks

Lees meer over connected en smart magazijntrucks. 

Lees meer >

Toyota Service Concept

Onze passie voor service vertalen wij naar het Toyota Service Concept, een gestructureerde aanpak om onze dienstverlening te optimaliseren.

Lees meer >

Servicemonteur heftrucks Toyota

Servicemelding via I_Site app

Via de Toyota I_Site app kunt u voortaan nog sneller en eenvoudiger een servicemelding versturen. Ontdek de voordelen van de app.

  • Efficiënter melden van een storing.
  • Houd een servicemelding in eigen hand.
  • Voeg een foto of bericht toe aan de melding.
  • Geen onnodige telefonische wachttijden.

Vraag een account aan >

Wis alles