We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

Close up van het SAS logo op een truck

Hoe kan System of Active Stability (SAS) de veiligheid en productiviteit binnen uw bedrijf verhogen?

Wist u dat 30% van de ongevallen wordt veroorzaakt door zijdelings kantelen van een truck? Door de stabiliteit van onze trucks te verhogen, kunnen wij de kans op dit soort ongelukken verkleinen. Daarom behoort het System of Active Stability (SAS) tot de standaard uitrusting van al onze heftrucks. Dit systeem is een unieke functie die de belangrijkste parameters van de prestaties van de truck in de gaten houdt. Op deze manier wordt de stilstand tot een minimum beperkt en wordt de productiviteit gemaximaliseerd.
Illustration of SAS protecting a truck

Hoe werkt het?

SAS draagt actief bij aan een veilige werkomgeving, het systeem bestaat uit 10 sensoren, 3 actuatoren en 1 controller. Het systeem staat SAS toe om transporthandelingen te monitoren en actie te ondernemen wanneer nodig, om op deze manier de stabiliteit van de truck te garanderen zolang de lading verplaatst wordt.

''Het systeem verzekert veiligheid en productivieit voor de gebruiker. Dit is precies waar de klanten met uitdagende omgevingen naar op zoek zijn'', aldus Andrea Zannoni, Regional Director at Toyota Material Handling Italy.

Vraag advies
Swing lock cylinder illustration

De anti bewegingscylinder

SAS vermindert de risico's tijdens het draaien en keren zonder de productiviteit te beinvloeden. Wanneer een truck instabiel raakt tijdens het draaien zal de acheras van de truck direct worden vastgezet door de anti bewegingscylinder. Dit verkleint de kans op het zijdelings kantelen van de truck. Het systeem grijpt sneller in dan de meest ervaren bestuurder en voorziet de truck van uitstekende stabiliteit. Dit alles zorgt ervoor dat de gebruiker beschermt wordt tegen ongelukken en de truck schadevrij blijft.

Speed reduction illustration

Snelheid verminderen bij het maken van bochten

Wanneer SAS opmerkt dat draaisnelheid te hoog ligt zal de truck automatisch de snelheid verminderen om de veiligheid te garanderen. De gebruiker zal overruled worden door het systeem om de truck met alle wielen op de grond te houden en de lading stabiel te houden. Het voorkomen van incidenten zal de veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving vergroten en zal ervoor zorgen dat de truck uitstekend blijft presteren.

Mast front tilt illustration

Controle op het kantelen van de mast

SAS beschermt zowel de lading als de truck tegen het voorover kantelen. De functie ''Mast front tilt angle control'' houdt de hoogte van de lading en de positie van de mast in de gaten. Indien nodig zal het systeem de kantelhoek van de mast beperken, zodat zowel de bestuurder als de lading beschermt wordt. Dit alles zal bijdragen aan het verminderen van ongevallen en schade aan de truck en/of zijn omgeving voorkomen. Hierdoor kan het ook bijdragen aan lagere verzekeringskosten.

Mast rear tilt illustration

Controle op de inreach snelheid van de mast

Wanneer de mast met lading te snel wordt ingereached zal de kans op ongevallen toenemen. De veiligheid van de bestuurder, de lading en de truck komen in het geding. De optie '' Mast rear tilt speed control'' neemt mogelijke risico factoren waar en zal de snelheid waarmee de mast wordt ingereached automatisch aanpassen. De lading zal veilig in de juiste positie komen, waarna men de werkzaamheden kan vervolgen.

Fork leveling control illustration

Het automatisch levellen van de vork

Het aanpassen van de vork naar horizontaal niveau kost vaak wat tijd. Door gebruik te maken van SAS fork levelling cotrol zal dit door middel van een druk op de knop automatisch volbracht worden. Dit maakt het werk van de bestuurder eenvoudiger, zeker wanneer de lading op grote hoogte verplaatst moet worden. Het automatisch levellen van de vork bespaart tijd, verhoogd de productiviteit en zal u kosten besparen.

Active steering synchroniser illustration

Actieve stuur synchronisatie

Het elimineren van hydraudische stuurspeling helpt de bestuurder veiliger en efficienter te werken. De optie SAS active steering synchroniser zorgt voor deze eliminatie door het stuur automatisch uit te lijnen met de positie van de wielen. Zo werken de bestuurders  ergonomisch verantwoord en weten zij altijd in welke directie de truck zich verplaatst. Dit systeem draagt ook weer bij aan een veilige en productieve werkomgeving.

Ook interessant

Innovatie en technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
EC counterbalanced truck loading

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >
IC Counterbalanced trucks outdoors

Diesel/LPG heftrucks

Ontworpen voor lichte, middelmatige en zware transporttoepassingen, deze trucks bieden een snellere acceleratie en lift snelheid. Al met al zal dit resulteren in een hogere productiviteit.

Lees meer >
Toyota Tonero loading outdoors

Kleinere bedrijven

Wij zijn trots dat wij ook kleinere bedrijven mogen voorzien van producten. Ontdek wat Toyota voor u als kleinere onderneming kan betekenen.

Lees meer >